Current Affairs in English

23 September 2022 Current Affairs in English . Today’s Current Affairs , 23 September 2022 Current Affairs in English .

Daily Current Affairs . Today’s Current Affairs . 23 September Current Affairs in English . Current Affairs Today .

ONE LINERS CURRENT AFFAIRS

(1) Which country has become the largest lender of Sri Lanka ?

Ans : India

(2) Who is representing the Global Clean Energy Forum on behalf of India ?

Ans : Jitendra Singh

(3) What has been announced to change the name of “Daulatabad Fort” ?

Ans : Devgiri Fort

(4) Which film has been published by India for Oscar Award 2023 ?

Ans : Chhelo Show

(5) When is World Alzheimer’s Day celebrated ?

Ans : 21 September

(6) When is the International Day of Peace celebrated ?

Ans : 21 September

(7) Recently which bank has been removed from the PCA framework by RBI ?

Ans : Central Bank of India

(8) Gross direct tax collection has increased by what percentage in 2022-23 ?

Ans : 30 percent

(9) Recently Raju Srivastava has passed away, who was he ?

Ans : Comedian

(10) Who has won the silver medal in the World Para Athletics Grand Prix competition ?

Ans : Devendra Jhajharia

CURRENT AFFAIRS ONLINE TEST

FREE QUIZZES CLICK HERE

जैसा कि आप सब जानते है करंट अफेयर्स सभी सरकारी नोकरियों के लिए कितनी ज्यादा महत्वपूर्ण है । बिना करंट अफेयर्स के आप किसी भी एग्जाम में अच्छे नम्बर नही ला सकते । इसीलिए आपको प्रतिदिन करंट अफेयर्स पढ़ना बहुत महत्वपूर्ण है । upsc के एग्जाम में तो करंट अफेयर्स बहुत ज्यादा पूछी जाती है ।

Current Affairs For Railway Exams , Current Affairs For Upsc Exams , Current Affairs For SSC exam , Current Affairs For State Level Government Exams.

23 September 2022 Current Affairs in English for all Government Exams . Current Affairs For Upsc Exams .

Most Important Current Affairs in English . And Also here You can get weekly current affairs , monthly current affairs and latest current affairs . Current affairs in English , Today’s Current Affairs in English , Current Affairs Today’s .

SOME OTHER CATEGORIES

LATEST JOBS CLICK HERE
ALL FREE QUIZZES CLICK HERE
TOP 10 IN WORLDCLICK HERE
YOUTUBE CHANNELCLICK HERE
TELEGRAM GROUPCLICK HERE

आपको हमारी वेबसाइट पर रोज़ करंट अफेयर्स पढ़ने को मिल सकती है । इसके लिए आप हमारे व्हाट्सएप्प ग्रुप 9068790786 से जुड़ सकते है या रोज़ हमारी वेबसाइट पर visit कर सकते है । एक साल की करंट अफेयर्स हिंदी में यहां आपको मिलजयगी। जल्दी ही सब एग्जाम के सिलेबस आपको यही मिलेंगे ।

आज की करंट अफेयर्स में हमने देश विदेश की खबरे औऱ भारत मे वर्तमान में क्या चल रहा है ये सब बताया है । आपको करंट अफेयर्स upsc के एग्जाम के लिए बहुत फायदेमंद है । अगर आप रोज हमारे यहां से करंट अफेयर्स पढ़ोगे तो आपके करंट अफेयर्स से एक भी नंबर नही कटेगा ।

Topic Cover in This Article : Today’s important news , latest current affairs , today’s current affairs , sports news , political news , national news , international news and important facts , gktoday in hindi , current affairs in hindi , gk today current affairs , daily current affairs , current gk in hindi , latest current affairs questions and answers and current affairs for upsc , Current Affairs PDF , current affairs quiz , current affairs 2022 pdf , Gk current affairs 2022 , current affairs 2022 of India.

आपको 23 September 2022 की current affairs कैसी लगी ये आप comments box में जरूर बताएं । ओर आपको अगर हमारी दी गयी जानकारी अच्छी लगी हो तो आप हमारे TELEGRAM CHANNEL को जॉइन कर सकते हो । जिसका लिंक ऊपर दिया गया है ।

THANKS.